Font arxiu video: https://sgdap.girona.cat/fotoweb/archives/5002-Tot/Arxiu_Municipal_3/Audiovisuals/Fons_Sans_Video/884510.flv
Descripció detallada
00:01:59 El culleraire mostra a la càmera la cullera de fusta a mig fer. El culleraire continua tallant la cullera fins a donar-li la forma desitjada.
00:04:44 El culleraire buida l'interior de la cullera amb un martell i una mena de cisell.
00.07:20 El culleraire poleix la cullera amb una llima.
00:09:02 Imatges de les eines del taller.
00:11:40 Imatges d'un ocell en una gàbia.
00:12:02 El culleraire poleix la cullera
00:14:29 El culleraire examina la cullera.
00:14:37 El culleraire acaba de polir la cullera.
Sembla ser que el video va ser gravat pel Sr. Joaquim Puigvert Pastells de Vilobí d'Onyar, apotecari, l'any 1984. Vegeu article al suplement de la Presència.
En Pascual Mulí Siqués ens va deixar un dimarts. 2 d'abril de 1991. tenia 87 anys. va viure al carrer de Sales nº 28. El nom de la casa se la coneix com a Can Pascual o Can Mulí. Avui, ja no si fan culleres, tampoc hi sona cap tenora, però la casa continua sent propietat de la seva familia.
L'artesania de la cullera de fusta, principalment amb Boix, i la música ens han marcat durant segles. Molts músics, alhora, eren culleraires, els dos oficis es complementaven i donaven jornals. Per moltes famílies del poble n'era el sostén econòmic, a part d'una vocació.
Fem memòria del poble, aportant informació, fotografies, anècdotes, vivències... fem comunitat.
Així ho ha fet el seu nèt, en Joan Mulí.
-Imatges procedents de l'arxiu familiar-
La Maria, esposa d'en Pascual.
En Pascual llimant una cullera.
El nèt, en Joan Mulí, ha habilitat la sala on el seu avi Pascual feia culleres, un racó de museu popular i d'artesania local. En aquesta mateixa sala el seu avi, i tambè el seu pare Joan, assejaven les músiques que després tocaven pels pobles d'arreu.